Gaddafin kommentti internetistä sekä Feisbuugie

HS toukokuu 2011:
”Tämä internet, jonne kuka tahansa häiriintynyt henkilö, kuka tahansa juoppo voi päissään kirjoittaa, uskotteko siihen? …Internet on kuin pölynimuri. Se imee mitä vain. Pitäisikö meistä tullá Facebooking, Kleenexin tai YouTuben uhreja!”

Näin Gaddafi toi esille näkemystään vapaasta tiedonvälityksestä, kun hän kuuli Tunisian itsevaltiaan lähteneen maanpakoon. Kleenex on, by the way, nenäliinamerkki.

Työpöytäni pursuaa erilaisia lehdistä leikattuja juttuja, jotka käsittelevät sosiaalista mediaa. Niitä tupsahtelee eteen päivittäin – viimeksi tänään Kauppalehdessä oli juttu siitä, kuinka armeija jalkautuu Facebookiin ja kuinkan Kela-Kerttu vastaa mutkatta mm. KELAn tukiin liittyviin kysymyksiin netissä. Ollaan aika kaukana monesta maasta, jossa politiikka, alhainen koulutustaso, byrokratia ja kehittymättömät tekniset ratkaisut tekevät sosiaalisten teknologioiden käyttöönoton vaikeaksi.

Meillä on jopa omistettu oma laulu sosiaaliselle medialle:

Mainokset

Yksi vastaus to “Gaddafin kommentti internetistä sekä Feisbuugie”

  1. Irma Mänty Says:

    Internet imee mitä vain … Itselleni tuli muistutus tästä ikävästä puolesta, kun etsin yhtä itselleni tuntematonta bändiä Googlesta ja kolmen klikkauksen päässä törmäsin videoon, joka oli tosi sairas – itsensä silpomista mitä kuvottavimmilla tavoilla. Tuli mieleeni, että meillä jokaisella netin käyttäjällä on hyvä olla keskustelukumppanita, joiden kanssa voi puhua asioista, jotka hämmästyttää, kummastuttaa, ahdistaa netissä ja elämässä yleensäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: