ITK 2016 avajaispuheenvuoroista

Parempi myöhään jos silloinkaan
Oli rentoa mennä ITK-päiville, kun tänä vuonna ei ollut omaa esitystä siellä. Viime vuonna esiinnyin Laurean DigiTeamin nimissä ja esitin kollegan kanssa elämäni ensimmäisen PechaKuchan, aiheena AMK-opiskelijoiden ajatuksia digitaalisuudesta oppimisesta. Sen tekemisestä piti kirjoittaa oman blogi, joka nyt sitten tiivistettynä tässä: PechaKucha toimii niin, että esität kuuden minuutin aikana 18 diaa, 20 sekuntia per dia – kiteyttäminen oli tuskallista, mutta opettavaista. Esitys meni hyvin – sitä tietty helpotti se, että esitimme sen duona kollegan kanssa, jolloin ihan kaikkia dioja ei tarvinnut itse spiikata.

Jotta koulu ei syrjäytyisi yhteiskunnasta
ITK:n avajaisissa ministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoi heti alussa, että tulevaisuuden työmarkkinoilla ei voi pärjätä ilman digitaalisia taitoja ja kertoi heti perään hallituksen kärkihankkeista, joilla panostetaan mm. opettajien digitaitojen kehittämiseen. Ministerin mukaan nyt juuri on kriittistä tukea opettajien digipedagogista osaamista.
Hän kertoi laajasta peruskoulun oppilaille suunnatusta tutkimuksesta, josta on käynyt ilmi, että koulun merkitys oppilaiden arjessa on heikentynyt. Nuoret haluavat tehdä elokuvia ja oppia valokuvausta – tuollaista tekemistä koulut voisivat tarjota yhtenä oppimisen kanavana. Siksi opettajien digitaidot.

Kybervarusmiehet
Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg kertoi, kuinka puolustusvoimat ovat tämä päivänä läsnä kaikissa some-foorumeissa. Tänä keväänä tulossa mm. Periscope käyttöön. Ja inttiin aikovat voivat ladata erilaisia sovelluksia, mm. kuinka päästä inttikuntoon kolmessa kuukaudessa: MarsMars – inttikuntoon. Digitaitoja hallitsevat varusmiehet voivat päästä erityistehtäviin Kyberchallenge -testin tekemällä.

Twiitti_itk

Kolmas avajaisten puheenvuoro (Saku Tuominen, Idealist Group) on sitten ihan oman blogikirjoituksen väärti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: